Miksi me ja 100% Pure kieltäydymme käyttämästä haitallisia kemikaaleja?

Kemialliset säilöntäaineet kuten parabeenit ovat yleisesti käytössä kosmetiikkateollisuudessa. Niiden tärkein tehtävä on säilöä tuotteissa olevaa vettä ja muita huonosti säilyviä raaka-aineita. Parabeenit eivät ole ihollemme tarpeellisia, päinvastoin, ne voivat aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia ja allergioita sekä joidenkin tutkimusten mukaan jopa syöpää.

Meidän valintamme:
Kemiallisten säilöntäaineiden sijaan tuotteissamme käytetään luonnollisia säilöntäaineita ja antibakteerisia yrttejä. 100% Purelle on myönnetty patentti täysin luonnolliseen säilöntämenetelmään, jossa säilöntäaineina käytetään muun muassa kirjokuusamaa, timjamia, oreganoa, laventelia sekä korkeita pitoisuuksia vitamiineja ja antioksidantteja. Ainutlaatuisen teknologian avulla estetään myös aktiivisten ainesosien hapettuminen. Näillä patentoiduilla menetelmillä 100% Pure erottuu kilpailijoistaan. Lisäksi 100% Puren tuotteet eivät siällä lainkaan vettä.

Kemialliset hajusteet ovat tuotteissa vain tuomassa tuotteeseen luksuksen tuntua ja peittämässä raaka-aineiden epämiellyttävää hajua. Niillä ei ole lainkaan ihonhoidollista merkitystä. Lisäksi hajusteet aiheuttavat erittäin paljon allergioita ja nämä allergiat ovat jatkuvassa kasvussa.

Meidän valintamme:
100% Pure tuotteet tuoksuvat herkullisille koska niiden tuoksu on aitoa. Upeat aromit 100% Pure tuotteissa tulevat oikeista hedelmistä, marjoista ja puhtaista eteerisistä öljyistä. 100% Puren tuotteissa ei ole mitään synteettisiä tuoksuja tai keinotekoisia aineita.

Kemialliset väriaineet hallitsevat etenkin värikosmetiikkaa. Huulipunista on löydetty mm. lyijyä ja muovia. Erittäin suuressa vaarassa ovat etenkin nuoret joiden elimistö on vielä kehittymätön. Lisäksi nuorten meikkituotteiden käyttö voi olla erityisen runsasta joten siitäkin syystä nuorilla olisi erityisen tärkeää olla käytössään tuotteet, jotka ovat turvallisia ja puhtaita.

Meidän valintamme:
Hedelmäpigmentit ovat niitä jotka tekevät mansikoista punaisia ja mustikoista sinisiä – hedelmäpigmentit ovat hedelmien ja kasvisten värejä. Kaikki 100% Puren tuotteet ovat saaneet värinsä hedelmien, kasvisten ja marjojen pigmenteistä. Pigmenteissä ovat myös kaikki antioksidantit ja vitamiinit. 100% Puren patentoidulla menetelmällä kyetään erottamaan terveelliset hedelmäpigmentit ja laittamaan ne tuotteisiin. Siksi valikoimasta löytyy mm. karhunvatukka-ripsiväri, granaattiomenaviinihuulikiilto ja karpaloposkipuna. Parasta 100% Puren tuotteissa on että levität suoraan ihollesi terveellisiä hedelmäantioksidantteja ja hedelmien vitamiineja.

Mineraaliöljyä saadaan, kun raakaöljyä tislataan bensiinin valmistuksessa. Mineraaliöljy on tämän menetelmän sivutuote. Iholla mineraaliöljy muodostaa kalvon (oklusiivi), joka haittaa ihon normaalia toimintaa, kuten D-vitamiinin muodostumista ja ihon luonnollisen kosteustasapainon ylläpitoa. Mineraaliöljy voi tukkia huokosia ja pahentaa aknea. Mineraaliöljyllä on myös iholle ”koukuttava” vaikutus eli se voi aiheuttaa esimerkiksi huulirasvojen käyttöön lähes riippuvuutta muistuttavan tilan. Käytön lopettaminen saattaa aiheuttaa ikäviä oireita kuten punoitusta, kutinaa ja hilseilyä. Miksi mineraaliöljyä sitten käytetään niin apteekeissa myytävissä tuotteissa kuin kalliissa luksusvoiteissakin? Koska se on halpaa ja tuntuu iholla hyvältä!

Meidän valintamme:
100% Pure tuotteet sisältävät aitoja luonnonöljyjä kuten aloe veraa, arganöljyä, kaakao- ja avocadovoita, sheavoita, jasmiiniöljyä ja monia monia muita ihoystävällisiä ja antioksidanttipitoisia raaka-aineita suoraan luonnosta.

Kemialliset aurinkosuojat voivat pahimmillaan häiritä hormonijärjestelmäämme. Lisäksi ne päätyvät käytössä vesistöihin ja pilaavat luontoamme. Mm. kaloista ja äidinmaidosta on löydetty jäämiä kemiallisista aurinkosuojista.

Meidän valintamme:
Aurinkovoiteissamme käytetään fysikaalista aurinkosuojaa (titanium diokside, zink okside) mikä tarkoittaa, että se on ihon pinnalla suojaten fyysisesti ihoa auringolta. Jokainen erä aurinkosuojiamme on testattu kolmannen osapuolen laboratoriossa varmistaaksemme suojakertoimen paikkansapitävyyden.